Waterkoeling.. en dan?

Door Giem op donderdag 17 juni 2010 18:55 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 5.299

Enkele jaren gelden ben ik begonnen met het waterkoelen van mijn computer. Ik weet nog goed dat ik de Zalman reserator bestelde en uit de doos haalde en dacht.. wat een ding.
waterkoeling stap1


Als snel bleek dat ik meer wou, niet alleen de CPU, maar ook het geheugen en het moederbord moesten watergekoeld worden. De zalman kreeg het moeilijk..
Pcwaterkoelingstap2


Toen er twee crossfire kaarten aangeschaft werden en deze zoveel lawaai maakten zou hier ook waterkoeling op komen. Maar dat trok de zalman niet langer meer.
Waterkoelingstap3


Het was tijd geworden om zelf de onderdelen bij elkaar te sprokkelen en zo een waterkoel systeem op te bouwen.

Zo ontstond de volgende stap met waterkoeling. Twee Laing pompen, 4x120mm rad, reservoir, vele koelblokjes en slangen later draaide mijn eigen waterkoel systeem. Dit alles kon natuurlijk niet zonder nieuwe moderne kast
http://tweakers.net/ext/f/H8Q7zhBjTvSsp0UagN0JR7An/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/BpTpMStKNul69o8pRPkVdl2F/thumb.jpg


In eerste instantie met hier en daar wat lekkage problemen, wat de nodige grappen en grollen opleverde in ge vriendengroep. En natuurlijk de mensen die heel hard roepen dat water niet in een computer moet.

Maar nu dit zo ongeveer een jaar stabiel draaid.. begint het toch wel weer te kriebelen... Nog verder uitbreiden.. dat is eigenlijk niet mogelijk. Nog verder koelen met andere methoden? Ja maar het moet wel voor de lange duur zijn en stil. En daar bleef het bij..

Tot een tijdje terug, ik liep tegen het volgende project aan! Koelen in olie! Door nog niet zoveel uitgeprobeerd en daardoor iets unieks. Echter waren de kosten hoog en tijd te kort. Totdat ik vorige week tegen een site aan liep waar ze de juiste olie verkochten die ik nodig had! Het gaat gebeuren, de waterkoeling gaat er uit, op naar de volgende stap, OLIE