Waterkoeling.. en dan?

Door Giem op donderdag 17 juni 2010 18:55 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 4.895

Enkele jaren gelden ben ik begonnen met het waterkoelen van mijn computer. Ik weet nog goed dat ik de Zalman reserator bestelde en uit de doos haalde en dacht.. wat een ding.
waterkoeling stap1


Als snel bleek dat ik meer wou, niet alleen de CPU, maar ook het geheugen en het moederbord moesten watergekoeld worden. De zalman kreeg het moeilijk..
Pcwaterkoelingstap2


Toen er twee crossfire kaarten aangeschaft werden en deze zoveel lawaai maakten zou hier ook waterkoeling op komen. Maar dat trok de zalman niet langer meer.
Waterkoelingstap3


Het was tijd geworden om zelf de onderdelen bij elkaar te sprokkelen en zo een waterkoel systeem op te bouwen.

Zo ontstond de volgende stap met waterkoeling. Twee Laing pompen, 4x120mm rad, reservoir, vele koelblokjes en slangen later draaide mijn eigen waterkoel systeem. Dit alles kon natuurlijk niet zonder nieuwe moderne kast
http://tweakers.net/ext/f/H8Q7zhBjTvSsp0UagN0JR7An/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/BpTpMStKNul69o8pRPkVdl2F/thumb.jpg


In eerste instantie met hier en daar wat lekkage problemen, wat de nodige grappen en grollen opleverde in ge vriendengroep. En natuurlijk de mensen die heel hard roepen dat water niet in een computer moet.

Maar nu dit zo ongeveer een jaar stabiel draaid.. begint het toch wel weer te kriebelen... Nog verder uitbreiden.. dat is eigenlijk niet mogelijk. Nog verder koelen met andere methoden? Ja maar het moet wel voor de lange duur zijn en stil. En daar bleef het bij..

Tot een tijdje terug, ik liep tegen het volgende project aan! Koelen in olie! Door nog niet zoveel uitgeprobeerd en daardoor iets unieks. Echter waren de kosten hoog en tijd te kort. Totdat ik vorige week tegen een site aan liep waar ze de juiste olie verkochten die ik nodig had! Het gaat gebeuren, de waterkoeling gaat er uit, op naar de volgende stap, OLIE

Reacties


Door Tweakers user magiel, donderdag 17 juni 2010 20:10

De gehele PC onderdompelen in een bak met olie, of het water in het circuit vervangen voor olie?

Door Tweakers user Kerberos84, donderdag 17 juni 2010 20:17

magiel schreef op donderdag 17 juni 2010 @ 20:10:
De gehele PC onderdompelen in een bak met olie, of het water in het circuit vervangen voor olie?
Heb al eens een supercoole bak gezien, gevuld met olie... volledig gevuld met olie dus hé, ontzettend zwaar, maar was wel super om te zien.

Door Tweakers user Giem, donderdag 17 juni 2010 20:18

Het hele systeem onderdompelen in olie.

Binnenkort zal ik hier het vervolg neer zetten met de eerste stappen die al ondernomen zijn.

Door Tweakers user Soldaatje, donderdag 17 juni 2010 20:18

Ben benieuwd hoe je het gaat aanpakken, veel succes alvast!

Door Tweakers user gakkethijs, donderdag 17 juni 2010 20:19

Gewoon lekker uitbreiden. Ik draai al sinds een jaar of vijf ook waterkoeling. Ik heb ooit éénmaal lekkage gehad door mijn eigen schuld. Ik gebruik deze soort verbindingen http://highflow.nl/aanslu...-2-stuks-bp-cpfd-cc2.html in combinatie met tygon slang en nu gooi ik gewoon mijn pc rechtop tussen achterbank en de voorste stoel en rij ik naar een lanparty zonder angst.

Door Tweakers user Giem, donderdag 17 juni 2010 20:32

gakkethijs schreef op donderdag 17 juni 2010 @ 20:19:
Gewoon lekker uitbreiden. Ik draai al sinds een jaar of vijf ook waterkoeling. Ik heb ooit éénmaal lekkage gehad door mijn eigen schuld. Ik gebruik deze soort verbindingen http://highflow.nl/aanslu...-2-stuks-bp-cpfd-cc2.html in combinatie met tygon slang en nu gooi ik gewoon mijn pc rechtop tussen achterbank en de voorste stoel en rij ik naar een lanparty zonder angst.
Ik ken ze en ik gebruik ze ook (nu wel). Echter is er niks meer uit te breiden en ben ik opzoek naar iets nieuws om uit te proberen.

Door Tweakers user YdieresiS, donderdag 17 juni 2010 21:27

Goed bezig Giem. Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen met koelen in olie. We spreken elkaar vast nog wel, dan kan je me er alles over vertellen.

Door Tweakers user Afvalzak, donderdag 17 juni 2010 22:45

Wij hebben dat een paar jaar geleden ook op school gedaan als een test(in olie koelen)
dat ging in principe prima, alleen de hard-disk moet er niet bij liggen, en na een aantal uur is de koelwerking vrijwel weg en dient de olie te worden hernieuwd;)

Door Tweakers user Giem, donderdag 17 juni 2010 23:30

afvalzak schreef op donderdag 17 juni 2010 @ 22:45:
Wij hebben dat een paar jaar geleden ook op school gedaan als een test(in olie koelen)
dat ging in principe prima, alleen de hard-disk moet er niet bij liggen, en na een aantal uur is de koelwerking vrijwel weg en dient de olie te worden hernieuwd;)
Of de olie weer afkoelen, dus net als waterkoeling door een radiator

Door Tweakers user ricardohuisman, donderdag 17 juni 2010 23:39

gewoon een fannetje in de olie gooien, zodat het blijft circuleren, dan blijft het ook koel

Door Tweakers user r-vos, vrijdag 18 juni 2010 08:36

Dit zijn de blogs die ik graag volg. :D
Keep us updated!

Door Tweakers user Kerberos84, vrijdag 18 juni 2010 15:58

ricardohuisman schreef op donderdag 17 juni 2010 @ 23:39:
gewoon een fannetje in de olie gooien, zodat het blijft circuleren, dan blijft het ook koel
Of zoals dit: http://www.mwilliams.info/images/mineraloilcomputer01.jpg gewoon een aquarium-waterverluchter-ding...

Door Tweakers user jbvanvliet, woensdag 30 juni 2010 10:10

Al iets van nieuws beschikbaar, ben erg benieuwd!

Reageren is niet meer mogelijk